NETVICTORY home
                  

Migratie OpenWebmail naar Roundcube webmail

Netvictory heeft ervoor gekozen om de komende tijd de al jarenlang in gebruik zijnde OpenWebmail software te vervangen door het modernere Roundcube webmail. Voor u betekent dit een vooruitgang, maar natuurlijk behoeft elke nieuwe software enige gewenning.

Één van de meest belangrijke wijziginen is dat u niet langer met uw gebruikersnaam moet inloggen, maar met uw volledige e-mailadres. Het wachtwoord is hetzelfde gebleven.

De eerste keer dat u inlogt in Roundcube dient u uw e-mail adres en volledige naam in te stellen. Afhankelijk van de instellingen in uw webbrowser komt u in een Engelstalige of Nederlandstalige omgeving terecht.

Om uw e-mail adres(sen) in te stellen klikt u op de Instellingen/Settings knop rechtsboven in het scherm. Vervolgens klikt u op het tabblad Identiteiten/Identities dat u aan de bovenzijde van de webpagina ziet staan.

Hier ziet u uw naam en e-mail adres.

Wanneer u op uw naam in de linkerkolom klikt kunt u aan de rechterzijde uw naam en e-mail adres wijzigen. Wijzig deze in uw volledige naam en juiste e-mail adres.

Hier kunt u ook uw standaard handtekening/signature instellen.

Vergeet niet op opslaan te klikken wanneer u klaar bent.

U kunt de taal van Roundcube instellen in het tabblad Instellingen/Preferences en Gebruikersinterface/User Interface.

Roundcube slaat berichten in andere bestanden/mappen op dan OpenWebmail. Standaard zijn de mappen die in OpenWebmail zijn aangemaakt niet zichtbaar. Om deze zichtbaar te maken dient u op het tabblad Mappen/Folders te klikken.

Op deze pagina kunt u de mappen die u getoond wilt krijgen aanvinken (de kolom Geabonneerd/Subscription).

Wanneer u wenst kunt u daarna de berichten in de desbetreffende mappen verplaatsen en de geleegde mappen verwijderen. In dit scherm kunt u ook nieuw mappen aanmaken.

Adresboek importeren

U kunt uw oude adresboek in Roundcube importeren. Klik hiervoor op Adresboek / Address Book rechtsboven in het scherm, en klik op het Contactpersonen importeren / Import contacts icoon:

Wanneer u uw bestaande adresboek wilt vervangen, dient u de optie aan te vinken. Klik vervolgens op Importeer vanuit OpenWebmail.

Een handleiding van Roundcube webmail kunt hier vinden.

Wanneer u nog vragen heeft, neemt u dan gerust contact met ons op.


 
.: Handleiding Roundcube